10 klasických kníh, ktoré musím prečítať v roku 2016 | Books

10:31

                     Alohaaa!!
Tak toto bude troška kratší článok. Keďže sa už dlhšie sa plánujem "literárne vzdelávať", tak som sa rozhodla, že tento rok si prečítam knihy od klasických autorov,  ku ktorým som sa predtým nejako nikdy nedostala.

1. Francis Scott Fitzgerald - Veľký Gatsby
2. Douglas Adams - Stopárov sprievodca galaxiou
3. Mark Twain - Dobrodružstva Toma Sawyera a Huckleberryho Fina
4. Victor Hugo - Bedári
5. Lev Nikolajevič Tolstoj - Anna Kareninová
6. Charles Dickens - Príhody Olivera Twista
7. George Orwell - 1984
8. Emily Bronteová - Búrlivé výšiny
9. Hociakú od  Williama Shakespeara
        10. Slovenská klasika (podľa toho čo zoženiem)


Toto je asi nadnes odo mňa všetko, ak ste niečo čítali tak mi napíšte či sa páčilo a alebo mi prihoďte tipy na klasické knihy ktoré musím prečítať.

You Might Also Like

7 komentárov

  1. Čítala som Gatsbyho, ale mám v pláne si ho prejsť ešte aspoň raz :) Inak sa viac-menej zhodujeme, i keď ja chcem určite prečítať ešte Rozum a Cit od Jane Austen :)
    BEELIEVIN

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ako sa ti páčil? Ja som Rozum a cit čítala už viackrát a celkovo Jane Austen milujem, takže tú budem čítať či si ju už zaradím do zoznamu alebo nie :)

      Odstrániť
  2. Já se chci na Velkého Gatsbyho kouknout :D. Osmičku jsem si koupila teď na Vánoce - tu knížku mám moc ráda! Orwell je taky super i Farma zvířat ;). A Shakespeare je klasika... Romeo a Julie, Othello, Kupec benátský...

    Také je fajn Molière - Lakomec, Tartuffe
    Ale nejradši mám Pýchu a předsudek :). Nebo Jana Eyrova je taky fajn... ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pozrieť si film, tiež nie je zlý nápad :) Ja som sa k Búrlivým výšinám nikdy tak úplne nedostala :D
      Pýchu a aj Janu E. mám tiež rada a práve preto tu niesu, lebo k nim sa dostanem aj bez toho aby som si robila zoznam :D

      Odstrániť
  3. Chcela som ti navrhnúť Jane Austenovú, ale podľa prvého komentára už vidím, že tú máš zmáknutú :D Búrlivé výšiny môžem odporúčať a rovnako tak aj Bedárov - ide o strašne dlhú knihu, no stojí za to :) Čo sa týka Anny Kareniny a Olivera Twista, tieto sa mi čítali riadne ťažko, no skús, možno budeš mať iný názor :) Okrem toho mi napadajú možno ešte Traja mušketieri, ktorí boli fajn a Havran od Allana Edgara Poe :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. velmi dobrý výber§ Gatsby sa mi páčil. Búrlivé výšiny ma nezaujali až tak moc, vyše ma zaujala Jana Eyrová, ale tak sto ludí sto chutí :) z tej svetovej ma zaujalo- Nathaniel Hawthorne - Šarlátové písmo, a ako písal komentár vyššie, Poe- Havran, aa čo je pekný a krátky prípeh - Washington Irving- Rip Van Winkle, a ešte Oscar Wilde či už Dorian Gray, alebo aj niečo z drámy :) stojí za to :D toď moje tips :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Z tohto zoznamu som čítala iba knihu od Victora Huga - Bedári. Je to skvelá francúzska romantika aj keď na začiatku to dojme. Príbeh malého dievčatka, ktoré jeho matka nechala krčmárovi a oni ho takpovediac zotročili. No páči sa mi ten koniec, určite túto knihu odporúčam prečítať každému. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť