Knižné prírastky za január 2016 | Books

8:22


Toto je článok na ktorého napísanie sa teším už od januára. Nie je to nič romantické ani Valentínske. Jedine, že by ste boli rovnakým milovníkom kníh ako ja :)
Ako ste už podľa názvu mohli zistiť, pôjde o knižné prírastky, teda o knihy, ktoré som si kúpila v mesiaci január a odo nes až naveky budú mať čestné miesto v mojej knižnici.
Na začiatok by som ešte rada podotkla, že som si knihy kupovala sama za vlastné peniaze (prípadne rodičovské) a nič teda nie je sponzorované lol :D Kľudne ma ale kontaktujte :D

Richelle Mead - Pokrevní pouta a Zlatá lilie
- tieto knihy sú spin off k sérií  Upírska akadémia a hovoria o príbehu alchymistky Sydney Sage, ktorá je pri svojej práci nútená stretávať sa z upírmi a zahladzovať po nich stopy aby sa ľudstvo o nich nedozvedelo. Väčšina alchymistov upírov neznáša, no Sydney sa pri svojej úlohe – chrániť morojskú princeznú, neraz dostáva k dileme, či sú všetci upíri naozaj takí zlý ako sa vraví.
- po prečítaní celej série Upírskej akadémie som sa nevedela dočkať, kedy sa pustím do série Pokrvné putá. Na moje sklamanie táto séria je vydaná iba v češtine, prípadne angličtine. Ani to ma však neodradilo a strašne ma potešilo, že prvý diel som našla aj v nitrianskej knižnici. Nanešťastie to bol jediný diel, ktorý tam mali a tak som začala pátrať po druhej časti v kníhkupectvách. Keďže sa snažím zháňať si knihy čo najlacnejšie, potešila som sa, keď som na stránke kniha.sk našla prvú aj druhú časť. Prvá časť stála 2,80e a druhá 3,50e, takže obe knihy ma dokopy vyšli 6,30. Nie zlé. Ak niekde za lacný peniaz uvidíte aj zvyšné pokračovania dajte mi prosím vedieť, lebo toto je séria, ktorú pravdepodobne nenájdem v žiadnej slovenskej knižnici. Ak o nejakej viete tak mi to prosím napíšte tiež.

Holly Webbová - Rose a čarodejníkova maska
a Rose a strieborný duch
ďalšia knižná séria, ktorá ma chytila za srdce už minulý rok a ktorú som síce pôvodne neplánovala kupovať ale som rada, že sa tak stalo. Tak ako predošlé knihy, aj tieto mám už prečítané a milujem ich. Šťastnou náhodou, pri hľadaní kníh z ďalšej série, o ktorej sa o chvíľku rozpíšem, som našla tieto úžasné knihy len za 8e dokopy. Už len podľa názvu, ide o knihy o Rose, ktorá je dievčatko zo sirotinca a jej život nevyzerá vôbec ružovo, až kým sa nestane sa slúžkou v čarodejníckom dome.

Thomas Brezina –
séria Sedem labiek za Penny
Psí život, Víchor nesmie zomrieť, Zachráňte poníky!, Robin na stope, Ranené jahňa, Boj o Rosie, Kto nás pritúli?, Záchrana v poslednej chvíli, Útok orla
Z tejto série tu bude veľká kopa kníh. Dôvodom je hlavne to, že som našla 8 kníh na bazoši na cenu 20e čo je teda strašne super a preto som neváhala a rozhodla som sa ich kúpiť, lebo ktovie kedy by sa zase naskytla taká dobrá šanca.
Jediná kniha, ktorú som kupovala osobitne bol druhý diel, Víchor nesmie zomrieť a za ten som zaplatila iba symbolické 1e.
Ak by vás to zaujímalo, dej kníh sa točí okolo Penny a jej snahy zachrániť všetky zvieratá, ktoré to potrebujú. Táto knižná séria je mojou obľúbenou už od detských/tínedžerských čias.

Peter Gajdošík - Striga zo strojovne
Na tejto knihe ma zaujala hlavne cena - 1,75e. Nakoľko som ju ešte nečítala netuším či je aspoň troška dobrá, keď už nič iné, má aspoň pekný obal.
Anotácia: Zvedavé dievčatko v snahe pomôcť svojmu okoliu to so svojimi čarami neraz prestrelí, lebo k dobrému výsledku nestačí len dobrý úmysel.
Moderným jazykom, zasadením do súčasného prostredia, no s večne aktuálnymi pohnútkami vytvoril autor svieže dielko, ktoré nadväzuje na najlepšie tradície slovenskej tvorby pre deti (zdroj: martinus.sk ).

J. K. Rowling – Harry Potter a Dary smrti
K tejto knihe sa neobťažujem ani pridávať nejaký popis či anotáciu. Ak neviete o čom je Harry Potter, tak prosím vás, kde to žijete. Knihu som kúpila za 9e.

Keď to spočítame dokopy v januári som si kúpila 15 kníh za ktoré som zaplatila 46,05e (aby ste si nemysleli, mala som na knihy čosi odložené aj od Vianoc).
Celkom dobré, čo? :D
  
Toto sú všetky knihy, ktoré som si v januári kúpila a som viac ako nadšená, že sa tak stalo. Dúfam, že sa medzi nimi nájde niečo čo sa páči aj vám. Neviem nakoľko budem nakupovať knihy vo februári (nemôžem rozhadzovať každý mesiac), takže je dosť možné, že mesiace február a marec spojím aby bolo o čom písať. Každopádne dúfam, že sa vám tento typ článku páčil J
No a aby som nezabudla ak si chcete čosi prečítať o svadbe, na ktorej som sa nedávno zúčastnila alebo len proste o tom čo som robila v poslednom čase kliknite sem.
Prajem pekný zvyšok nedele :) A ak oslavujete ho oslavujete tak aj pekného Valentína :))

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Keď som najprv videla tú sumu... Ale zase keď sa tak spätne pozerám, koľko veľa si ich nakúpila, tak je to veľmi dobrá cena :D
    A aw.. Penny ♡ Až mám chuť si to všetko prečítať znova a vrátiť sa do mojich detských čias :D
    BEELIEVIN

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Páni, tomu se říká přírůstek! :) Jediné, co mám a co jsem četla je HP! :D A článek se mi líbil a už se těším na další tohohle typu ;).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pěkná hromada knížek, já si je radši půjčuji v knihovně :)

    OdpovedaťOdstrániť