Vitaj október! | Welcome October! | Journal

6:33

September bol vyčerpávajúci. To je asi najvýstižnejšie čo viem o ňom povedať.
Prvé dva týždne som strávila na brigáde v Bojnej na výskume - archeo výskume. No a samozrejme potom prišli vybavovačky pred začiatkom školy a nakoniec aj škola sama. Prvý týždeň som si ešte vravela, že ok bude toho dosť ale určite to zvládnem. Tento týždeň, a to je ešte len štvrtok, si už týmto výrokom nie som taká istá.

Ohľadom školy, teda skôr môjho školského života nastali také menšie zmeny tento rok. Prvá a celkom výrazná je nová spolubývajúca. Na to, že som sa na to celkom tešila ma to nadšenie rýchlo prešlo. Nebojte sa, nebývam so žiadnou beštiou ani nič podobné, aspoň dúfam...
Skôr by som povedala, že aj keď mi stopercentne nevyhovoval "životný štýl" mojich spolubývajúcich, akosi som na nich bola zvyknutá. No a okrem toho ma už stihla táto nová baba aj vytočiť ale o tom sa asi nebudem rozpisovať, jedine, že by to niekoho zaujímalo :)
Keď si uvedomím, že mám tohto roku písať bakalárku, mám chuť zvracať a pobolieva ma hlava. Nerobím si srandu, nanešťastie. A ešte môj školiť tento týždeň povedal, že mu mám poslať všetko čo som na prácu napísala za leto. A to čím skôr. A čím skôr, je niekedy najneskôr do utorka ďalšieho týždňa, keď s ním mám hodinu a aj to bude už na hrane. Panikárim, lebo som samozrejme v lete urobila na tej práci veľké h****. Na tom, že v tretiaku by to mal mať človek ľahšie, aby stíhal popri škole písať prácu u nás nie je ani kúsok pravdy. Ok, možno keby neprenášam (ja aj celá naša trieda) jeden predmet tak je to zvládnuteľnejšie ale aj tak. Môj spoločenský život sa zas raz ocitne v kríze a momentálne rozmýšľam nad tým, že asi aj môj spánkový režim.
Odmysliac si bakalárku, musím tento semester urobiť 3 seminárne práce na Archeobotaniku + na každú hodinu prekladáme minimálne jeden anglický článok, teda neprekladáme, máme prečítať. Seminárna práca na Dobu laténsku, Seminárna práca na Dobu bronzovú + testy zo seminárov + články na každú hodinu. Jednoznačne to stíham (*hysterický smiech*). Tento rok som si pridala aj dobrovoľnú francúzštinu, ktorú asi dnes vyhodím z rozvrhu, kým ešte môžem,
Nie nechcem aby ste ma ľutovali, možno trošičku :D Skôr to chcem napísať sem a dostať ten stres von, aby som sa mohla namiesto prokrastinovania a ľutovania sa pustiť do roboty.
Get this shit done!
V septembri sa však stali aj pozitívne veci a jedna, ktorá ma najviac teší, je, že #ProjectBaynelle je dokončený a pripravený na spustenie (už čoskoro). Neuveriteľne ma to teší!
A teraz o inom...
Začiatkom každého mesiaca mám vždy novú motiváciu, začať tento mesiac lepšie ako predošlý.
Viac pridávať na blog, viac písať, robiť načas veci do školy, skúšať nové veci.
Netuším prečo inak, ale koľkokrát sa snažím v poslednom čase písať na tento blog, buď neviem o čom alebo aj keď už začnem tak mi to v strede prestane dávať zmysel alebo stratím inšpiráciu. Dnes ma však napadla nová rubrika (?), pre ktorú nemám tak celkom názov ale bude sa týkať cestovania a objavovania miest, zatiaľ len v hraniciach nášho štátu, kde sa dostanem zadarmo vlakom.
Napadlo ma, že by som pridávala aj také mini denníčkové články, ako zhrnutie celého týždňa ale kto by to čítal, že?
Nadnes to je odo mňa asi všetko, hlavné posolstvo tohto článku je, že nikdy nie je neskoro na zmenu :)
Majte sa krásne,
Vaša Jane

You Might Also Like

5 komentárov

  1. Konečně fungují komentáře! Paráda! :)
    Docela by mě zajímal tvůj vztah se spolubydlící :D.
    Jak to nakonec dopadlo s tou francouzštinou?
    Jej, na novou rubriku se těším! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aj mňa by tá spolubývajúca zaujímala :D
    A držím palce pri bakalárke :D
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A čo sa týka fotky v menu, najjednoduchšie je v rozložení pridať nový modul gadget a vybrať možnosť "obraz", kde už stačí iba načítať hocijaký obrázok uložený v počítači. Ak ti to nepôjde, je i trochu zložitejší postup, ktorý ti tiež rada vysvetlím :)

      Odstrániť
    2. Oh, a ak nechceš vkladať žiaden "názov" k modulu gadget, aby ti to nejako nenarušilo celkový vzhľad, stačí len namiesto názvu zadať "".

      Odstrániť
    3. Ďakujem krásne za rady :D

      Odstrániť